Diş Eti Tedavisi Bitkisel

Diş Eti Tedavisi Bitkisel

Diş eti tedavisi bitkisel; diş eti kanamaları, diş eti çekilmeleri, diş hassasiyeti gibi birçok diş problemine çözüm olmaktadır. Diş eti tedavisi bitkisel; hastaların hem ağrılarını hafifletmektedir hem de diş etlerindeki şişliğin ve tahrişin azalmasını sağlamaktadır. Bitkisel tedavi uygulanırken aynı zamanda ağız bakımına da özen gösterilmesi gerekmektedir.

Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir BitkiselDiş eti tedavisi

Diş eti çekilmesi için bitkisel çözümlere bakıldığında; hindistancevizi yapı, aloe vera, yeşil çay ve susam yağı diş eti çekilmesinde olumlu etkilere sahiptir. Bu bitkiler ile yapılabilecek uygulamalar ise şu şekildedir:

  • Hindistancevizi yağı ile gün içerisinde 1 veya 2 dakikalık gargara yapılması gerekmektedir. Bu şekilde diş eti çekilmesine sebebiyet veren mikroorganizmaların öldürülmesi mümkün olmaktadır.
  • Susam yağının belirli bir ısıya gelene kadar ısıtılması gerekmektedir. Ağız içerisinde gargara yapılabilecek bir sıcaklığa getirilmelidir. 1-2 dakika gargara işlemi yapılmaktadır ve bu işlemin her gün tekrarlanması gerekmektedir.
  • Yeşil çay ile diş eti çekilmesini önlemek için gargara yapılabilmektedir veya yeşil çay tüketilebilmektedir. Ilık yeşil çayın diş etlerinde dolaştırılması veya gün içerisinde 2 dakika gargara yapılması; diş eti çekilmesinin gerilemesine yardımcı olmaktadır.
  • Hafta içerisinde birkaç kere aloe vera bitkisinin içerisinden çıkan jel ile diş etlerine masaj yapılması, diş eti çekilmesine iyi gelmektedir.

Diş Eti Çekilmesi İçin Uygulanabilecek Doğal Yöntemler Nelerdir?

Diş eti çekilmesi için doğal çözümler aşağıda verilmiştir:

  • Diş etlerinin ve diş minelerinin güçlenebilmesi için diş temizliği sırasında misvak kullanılmalıdır. Bu sayede misvağın içerisinde bulunan minerallerden yararlanılabilmektedir.
  • Şap ve tuzun karıştırılması sonucunda, bu karışım ile gargara yapıldığında; diş eti çekilmesi problemi ortadan kaldırılabilmektedir. Gün içerisinde 2 veya 3 kere bu işlemin tekrarlanması gerekmektedir.
  • Macun kıvamına gelene kadar karbonat ve suyun karıştırılması gerekmektedir. Ardından karışım diş etlerine sürülmelidir. Bu sayede diş eti çekilmesine engel olabilmek mümkündür.
  • Çay ağacı yağı ya da incir çekirdeği yağı; diş etlerine sürülebilmektedir. Direkt uygulanmak istenmez ise; yağ ile su karıştırılarak gargara yapılabilmektedir. Bu işlemin gün içerisinde 3 veya 4 kere uygulanmasında herhangi bir engel olmamaktadır.
  • Bir bardak suyun içerisinde kaya tuzu ya da kristal tuz eklenerek, karışım ile gargara yapılabilmektedir.
  • Limon yağı ile diş etlerine masaj yapılabilmektedir. Masaj işleminin 3 veya 4 dakika kadar sürmesi gerekmektedir. Limon yağının doku onarım etkisi olduğu için tercih edilmektedir.
  • Karanfilin antiseptik bir özelliği bulunmaktadır. Her yemekten sonra 2 veya 3 adetinin ağızda çiğnenmesi durumunda; diş eti çekilmesine sebebiyet veren mikroorganizmalar yok olmaktadırlar.
  • 1 tatlı kaşığı hardal yağı ile tuzun karıştırılması sonucu ortaya çıkan karışım ile diş etlerine masaj yapılabilmektedir.

Diş Eti Çekilmesi GargaraDiş eti tedavisi

Diş eti çekilmesi için gargara, en fazla önerilen bitkisel tedaviler arasındadır. Ebegümeci ve papatya ise; diş eti çekilmesi için gargara yapılabilecek en etkili yöntemler arasındadır. Bir bardak suyun kaynatılması ve ardından ebegümeci ile papatya karışımının suya ilave edilmesi sonucunda elde edilen karışımla gargara yapılmalıdır. Gargara için karışımın soğuması beklenmelidir.

Diş Eti Çekilmesi İçin Doğal Kürler

Diş eti çekilmesi için kürler aşağıda belirtilmiştir:

  • Bir bardak su ile kekik karıştırılmalıdır. 5 dakika süresince karışım kaynatılmalıdır. Ardından karışımın soğuması beklenmelidir. Soğuyan karışım ile diş fırçalanmalıdır. Bu işlem gün içerisinde 3 kere tekrarlanmalıdır. Diş eti tedavisi bitkisel kekik kürü 2 ay süresince uygulandığında, diş etlerindeki fark gözle görülebilmektedir.
  • 1 tatlı kaşığı sumak tozu, yarım çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz hindistancevizinin karıştırılması gerekmektedir. Dişler fırçalandıktan sonra karışımın diş etlerine sürülmesi gerekmektedir. Gün içerisinde her diş fırçalama işleminden sonra tekrarlanmasında bir sakınca olmamaktadır.
  • 1 bardak suya 2 kaşık papatya olacak şekilde karışımın hazırlanması ve yaklaşık 5 dakika kaynatılması gerekmektedir. Ardından karışımın soğuması beklenmelidir. Bu karışım ile dişler fırçalanmalıdır.

Diş Hassasiyeti Bitkisel Çözüm

Diş eti tedavisiDiş hassasiyeti bitkisel tedavileri aşağıda listelenmiştir:

  • Hardal yağı ve kaya tuzu karışımı ile diş hassasiyeti problemi çözülebilmektedir. Bunun için 1 yemek kaşığı hardal yağı ve 1 tatlı kaşığı kaya tuzu karıştırılmalıdır. Karışımın diş etlerine masaj yaparak sürülmesi gerekmektedir. Ardından ağız içerisinde 5 dakika süresince bekletilmelidir. Sonrasında saf su ile durulanması gerekmektedir.
  • 1 su bardağı suyun ılık hale getirilmesi gerekmektedir. 2 tatlı kaşığı sofra tuzu suya eklenmelidir. İyice karıştırıldıktan sonra bu karışım ile ağzın çalkalanması gerekmektedir. Sabah ve akşam olmak üzere, gün içerisinde 2 kere çalkalanması yeterli olmaktadır.
  • Diş minesinin yıpranması sonucu, hastalarda diş hassasiyeti meydana gelmektedir. Diş minesinin zarar görme nedenleri arasında ise; pH oranının düşük olması bulunmaktadır. pH oranını yükseltmek için ise; karbonat uygulanabilmektedir. Karbonat ile su karıştırıldıktan sonra ağzın çalkalanması gerekmektedir. Direkt olarak karbonatın dişlere ve diş minelerine temas ettirilmesi ise, sakıncalıdır.
  • Antioksidan zengini olan karanfil yağı, aynı zamanda anti-inflamatuar, anti-bakteriyel ve anestezik özelliklere sahip olmaktadır. Diş hassasiyetinin geçirilmesi, ağrıların hafifletilmesi için dişlerin ve diş etinin üzerine uygulanması gerekmektedir. Bir beze karanfil yağı damlatıldıktan sonra ilgili bölgeye sürülmelidir.

Diş Eti Hastalıklarına Bitkisel Çözüm

Diş eti rahatsızlıkları için bitkisel tedavi yöntemleri şöyledir:

  • 250 mililitre kaynar su ile 2-3 çay kaşığı papatya karıştırılmalıdır ve 10 dakika demlenmesi beklenmelidir. Ardından karışım süzülerek her yemekten sonra gargara yöntemi ile kullanılmalıdır.
  • Ağız çalkalama suyunun içerisine ekinezya tentürünün damlatılması gerekmektedir. 10 veya 12 damla yeterli gelmektedir. Karışım ile ağız çalkalanmalıdır.
  • Ada çayının sade veya meyan kökü ile karıştırılarak demlenmesi ve tüketilmesi gerekmektedir.
  • Tüketilen çayların içerisine şeker ya da bal yerine meyan kökü ilavesi yapılmalıdır. Diş eti rahatsızlıklarının kontrol edilmesi ve denetim altına alınması konusunda etkili bir uygulamadır. Gün içerisinde 3 fincana kadar meyan kökü içeren çay tüketilebilmektedir.
  • Isırgan otu yapraklarından elde edilen çay tüketilmelidir. Ayrıca içerisinde ısırgan otu bulunan ağız bakım ürünlerinin kullanılması da diş eti rahatsızlıklarının önlenmesini sağlamaktadır. Isırgan otunun etkisinin arttırılabilmesi için ardıçla karıştırılması gerekmektedir.
  • 2 çay kaşığı kuru nanenin, 250 ml kaynar suya ilave edilmesi sonucu elde edilen çay tüketilmelidir. Ayrıca karışım ile ağız çalkalanabilmektedir. Taze nane yapraklarının çiğnenmesi de etkili bir yöntemdir.
  • Su teresinin çiğnenmesi, diş eti rahatsızlıklarının önlenmesinde etkilidir.
  • Çay ağacı yağı, oldukça güçlü bir antiseptiktir ve bir bardak suyun içerisine bu yağdan damlatılıp gargara yapılabilmektedir. Ancak ağız yolu ile tüketmemeye özen gösterilmelidir.
  • Karahindiba, ısırgan otu yaprakları, semizotu ve ıspanak yapraklarının karıştırılarak buharda pişirilmesi gerekmektedir. Ardından bu karışım tüketilmelidir.

Diş Eti İltihabı Bitkisel Çözüm

Diş eti iltihabı için alternatif tedaviler uygulanırken hastaların aynı zamanda ağız ve diş sağlıklarını da korumaları gerekmektedir. Diş eti iltihabına neden olabilecek uygulamalardan kaçınmalıdırlar. Diş eti iltihabı için bitkisel çözümler aşağıdaki gibidir:

  • Zerdeçal; antiseptik, anti-inflamatuar ve antibiyotik etkisi olan bir bitkidir. Dişlerdeki plakların, diş etlerindeki iltihabın giderilmesini ve aynı zamanda bu problemler kaynaklı ağrıların dinmesini sağlamaktadır. Zerdeçal karışımı için 1 çay kaşığı toz zerdeçal, 1 çay kaşığı hindistancevizi yağı ve yarım çay kaşığı tuz gerekmektedir. Malzemeler karıştırıldıktan sonra tabaka halinde dişin üzerine sürülmelidir. 2 dakika herhangi bir şekilde yıkanmamalıdır. 2 dakika sonunda diş fırçası ile diş yüzeyleri fırçalanmalıdır. Ilık su ile ağız çalkalanmalıdır. Bu karışım oldukça etkili bir karışım olduğu için bir ay içerisinde 2 veya 3 kereden fazla uygulanması tavsiye edilmemektedir.
  • Diş eti tedavisi bitkisel olarak sayılan ada çayının antiseptik ve antimikrobiyal etkisi bulunmaktadır. Bu sebeple diş eti problemlerine karşı iyileştirici etkisi bulunmaktadır. Aynı zamanda dişlerin beyazlatılmasına da katkısı vardır. Ada çayı ile gün içerisinde 2 kere gargara yapılması gerekmektedir.

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

bahçe salıncakları